ShoutMix chat widget

Thursday, May 19, 2011

Siapa2 Ada Idea, Boleh Bantu...Macam mana ya nak jadikan subjek sains ni adalah satu subjek yang sangat menarik dan mudah difahami. Di sini kita boleh nampak tahap kreativiti cikgu-cikgu untuk mengendalikan kelas. Bukan sebagai ‘pemberi ikan’ tapi sebagai ‘pengajar cara memancing ikan’

How? How? How? Banyak yang saya tnya pada orang bukan cikgu. Nak tengok apa yang dia pk untuk memantapkan cara pengajaran supaya win-win situation. Students dapat ilmu dan dapat aplikasikan kebaikannya untuk mereka dan masa depan mereka serta cikgu dapat kepuasan bekerja.

Ari ni masa nak tunggu masuk kelas sempat baca mengenai satu buku The Leader In Me. Cerita pasal sekolah yang bertema kepimpinan di A.B Combs Elementary School. Sangat-sangat menarik. Bayangkan seorang student yang berbahaya boleh berubah menjadi seorang pemimpin bila bertukar ke skolah ni. Kalaula saya dapat jadi sebahagian daripada system skolah itu..Kisah kejayaan sekolah, ibu bapa dan pendidik meneroka POTENSI TERBESAR setiap pelajar.. Kita sambung lagi nanti..


..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link