ShoutMix chat widget

Thursday, January 27, 2011

Bola Jaring vs Bola Keranjang



Ari ni ari perlawanan bola antara rumah.. Laksamana menang!! Amin ya rabbal ‘alamin. Hehehehehe!!!

Ada satu kisah yg baru ja baca dari buku Your Road Map for Success. Kisah berkaitan basketball.

Penulis buku ni suka main basketball masa kecik. Ayah dia selalu encourages dia n adik-beradik dia untuk pursue their interests n develop potensi masing-masing. Lepas tu, ayah dia tahu dia suka main basketball, ayah dia pun buatla court sendiri yg kecik jela.. Sikit ja lagi nak siap, xbubuh rim kt backboard tu, ayah dia dpt emergency call n tpaksa tangguhkan pembinaan court itu...

Tapi disebabkan minat si John C.Maxwell ni, dia nak main jugak walaupun xsiap lagi. Dia main-main sampai 5 minit... Tapi... Xpuas ati sbb xda hoop utk shoot, jadi no reasonla utk main..

Cite ni sebenarnya nak kaitkan dengan goals in life. Aktiviti n kerja kita boleh bg kita pleasure. Tapi untuk peliharanya untuk jangka masa panjang tu yg susah.

Sama jugak dengan bisnes. Sapa yang xsuka duit? Ada kot.. Tapi bg sapa2 yang suka duit n suka buat bisnes, just go through the hard part ja. Kalo kena kutuk ke, kena maki ke, buat telinga kuali ja. Yang penting, set kan gol dan motivatekan diri utk keep going, even when obstacles arise...


♥♫♥♫♥ UNSTOPPABLE ♥♫♥♫♥

..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link