Saturday, July 30, 2011

Aktifkan Celcom Sim Card Dengan Cara Lain Bila Ada Masalah



Hari ini ada seorang pelanggan datang dan btau sim kad celcom yang dibelinya pagi tadi xdapat nak guna. Jadi kami check, dan pendaftaran dah berjaya. Lepas tu kami try aktifkan, tapi masih gagal. Cuba call nombor kawan-kawan pun xboleh. Masa tu dah agak cuak sebab xpernah ada masalah sim kad xboleh digunakan. Sebab kami beli stok memang daripada centre celcom punya.


Lepas tu, saya take a deep breath dan pk macam mana nak solvekan benda ni. Pastu dapat idea untuk tengok balance kredit (walaupun memang tahu sim kad tu belum diaktifkan lagi). Dail *124#, kemudian kuar arahan untuk hubungi 0193000910 untuk pengaktifan.


Lepas ja dail, setkan bahasa pilihan, maka aktifla sim kad itu. Jadi, setella masalah. Pelanggan tu berundur sambil mengucapkan terima kasih.



ShoutMix chat widget

..

.

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link