ShoutMix chat widget

Saturday, April 9, 2011

Sebab-sebab Perempuan Malas Keluar Rumah



Mesti ada di kalangan perempuan yang malas nak keluar rumah walaupun tahu keluar rumah lagi best daripada duk dalam rumah sebab bosan sangat duk dalam rumah, kan! Sebenarnya kenapa perempuan malas nak keluar? Perut lapar pun xpala, makan maggi ja kat rumah.

Sebab-sebab malas keluar rumah:

1) Kena pakai baju lengan panjang. Malas nak tukar baju yang lengan pendek yang sedang dipakai. Cardigan? Asyik-asyik fesyen sama ja. Orang tengok pun xda mood dah

2) Kena pakai tudung. Hitam? Coklat? Putih? Pink? Hijau? Kuning? Mana satu yang sesuai ni? Ala.. Tudung biru kena iron plak..

3) Muka berminyak plak. Nak pakai bedak terus xboleh. Kena cuci muka dulu. Kalau cuci muka ja, comot plak baju. Kena mandi plak. Ish!

4) Nak pakai lipstick ke, lipbalm ke apa ya? Nak pakai lipstick warna oren ke warna pink ke warna merah? Hmmmm….

5) Masa ni banyak lori balak kat jalan. Malas nak drive sebab kena ikut lori balak. Nak potong, xberani. Nak ikut, lambat sampai.

6) Jalan kaki jela. Ish. Segan plak jalan kaki. Barang banyak nak pegang, nampak xcun plak. Hahahahha!!!

Last-last, xjadi keluar. Xpala, tengok tv, dengar tv, xpun nyanyi depan cermin. Hehehehhe!!! Xmakan luar pun xpa. Xpala kalau kurus. Boleh pakai kebaya. Heheheh!!!


..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link