ShoutMix chat widget

Friday, April 1, 2011

Kaki Borak - Nak Elakkan?



Kaki borak. Hihihhiih!!! Terus teringat kawan-kawan cikgu kat sekolah. Kalo jumpa cikgu A, ati ni dah get ready untuk tahan jela telinga. Sebenarnya apa kaki borak ni?

Kaki borak bagi saya ialah orang yang suka sangat berborak-borak. Yang jenis tak tahu berhenti cakap. Sampai xda titik noktah. Fuhhh… memang takut jumpa kaki borak ni. Sebab masa nak borak bukannya banyak kalo kat sekolah.

Tambah lagi kalo kawan call, nak sembang 2 3 jam. Aduhhh!!! Memang jenis kaki borak yang sekali tangan pun borak kalo gini. Sampai telinga dah naik kematu. Dia xbosan ke cakap panjang-panjang dalam fon? Xlapar ke? Xngntuk ke?

Macam mana nak atasi masalah daripada kaki borak? (khas untuk mereka yang seperti saya)

Buat-buat bz. Sama ada buat-buat kalut nak g satu tempat ke. Nak g kelas ke.

Buat-buat xdengar. Masa dia berborak tu, biar ja dia borak sorang-sorang.

Pergi ke tempat bising then cakap, ‘eh.. xdengarla.. sini bising. Pasni ya!’ tak pun cakap, ‘sorry awak, adik saya call la.. (khas untuk fon call sahaja)

Buat-buat sakit perut memulas (yang ni paling selamat)

Pegang-pegang fon dan taip-taip mesej walaupun xmesej sapa-sapa

Apa lagi ya…


..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link