ShoutMix chat widget

Sunday, February 13, 2011

Sebab Kena Cakap Elok-Elok Depan Air




Macam biasa KUALA LIPIS mesti ada masalah air paling kurang 2x sebulan. Hebat tul Lipis ni. SUKA SANGAT!!

Bila bangun dari tidur, perkara yang memang wajib ialah mandi. Nak segarkan balik badan lepas dapat mimpi yang macam-macam (nasib baik xkena tembak oleh pembunuh2 td)

Tapi bila xda air, apa akan jadi? Sabar jela……… tapi…….. Rahsia saya ialah selalu cakap dengan emosi tenang ngn air yang dalam kolah tu, cakap,

‘Air, panggillah kawan-kawan ko datang. Aku nak mandi, nak gosok gigi, nak cuci muka…’

Dan ajaibnya, lepas ja cakap gtu, terus air kuar dari paip… Wow!!! Amazing!!!!

Tahu x kenapa? Saya pernah terbaca dalam THE POWER, dalam badan kita ada 75% air. Dan ia sangat penting dalam badan kita sebab dalam sel-sel badan kita semuanya ada air. Betapa penting dan besar peranan air kan.. Kak long jugak pernah cakap, selagi mood xok, jangan mandi. Sebab kalo mandi masa mood xok, mood akan jadi lagi xok. (selalu nyanyi dalam bilik air – I wanna be a billionaire) Sebab tu jgn cakap buruk2 depan air. Sebab tu jugak kot molekul air di masjid sangat cantik.

Nak mandi!!!! Alhamdulillah!!!!


♥♫♥♫♥ UNSTOPPABLE ♥♫♥♫♥

..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link