ShoutMix chat widget

Sunday, February 13, 2011

Beza Cinta Lelaki Dan Cinta Perempuan




Cinta perempuan pada lelaki adalah cinta yang beri semangat pada her man yang tengah down, defend her man walaupun dia xtahu lelaki tu betul ke x, sentiasa menurut perintah, dan walaupun apa orang cakap pasal keburukan lelaki tu, dia masih setia.

Tapi xsama dengan lelaki. Dan semestinya perempuan akan tanya, ‘Betul ke dia cinta aku?’ ‘Sampai bila aku nak tunggu dia?’.


Cinta lelaki xsama macam cinta perempuan


Sebenarnya, cinta lelaki dapat dilihat melalui 3 perkara:

1) Profess - mengaku

Dia xmalu untuk mengatakan, ‘This is my lady’ bila berjumpa kawan-kawan dia dan famili dia. Kemungkinan bila dia bawak jumpa orang-orang penting ni lagi pada masa akan datang, dia akan cakap, ‘This is my fiancee’

Kalo dia perkenalkan dengan cara, ‘This is my friend’ - Bersabar je la kalo cinta xberbalas.


2) Provide – Sediakan

Sorang lelaki akan bayar bil, beli barang rumah, bg makan pakai dan baiki tandas rosak dll. Apatah lagi kalo angkat barang berat-berat.. kan..

Kalo dia xda duit untuk baiki kereta perempuan yang dia cintai, mungkin dia akan call kawan-kawan dia untuk tolak kereta ke tepi jalan dan tumpangkan perempuan tu ke tempat kerja dan pk cara untuk baiki kereta tu.


3) Protect – Lindungi

DNA lelaki memang pelik. Sanggup sakit untuk lindungi perempuan yang dia cintai. Kalo ada orang kacau perempuan tu, dia sanggup berdepan untuk setelkan.. Ada kalanya sampai bertaruh nyawa. Ish ish ish...


♥♫♥♫♥ UNSTOPPABLE ♥♫♥♫♥

..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link