ShoutMix chat widget

Tuesday, February 1, 2011

Petua Kecantikan




Mmm... kalau pasal slim dan cantik ni, memang sinonim dengan perempuan kan... Kak Long... pun obses sangat dengan kurus... kalau 1kg naik, terus stress... dia tak sedar yang dia tu melantak 24 jam.. Paling dia stress bila nak shopping... keluar je fitting room, muka dah lain macam... elok2 masa datang shopping complex tu dengan energy emas, tetiba jadi energy kelabu asap hitam!!! Stress sebab test baju n seluar tapi tak muat... hahaha!!!

Sebenarnya... nak maintain kurus yang sihat dan cantik ni senang jer.. Dia sendiri yang cakap.. Tapi biasa la... T.I.C !!! tau ke apa tu ?? (tak tau kena tanya la)... Sebenarnya kena makan ikut waktu, sayur kena ½ dari pinggan...Bukan lauk yer!!! Tidur kena cukup (kul 12am-2am adalah waktu yang patut badan rehat/tidur) sebab waktu ni adalah waktu badan nak healing secara auto...

Then... Plus lagi dia ada bergelen2 LUMIGLOW... Guna je la... LUMIGLOW tu kira krim magik boleh guna untuk semua.. Senang cerita serbaguna la... nak slim, nak muka licin, nak tegang... Semua boleh... Yang penting konsisten.. (tengok dia guna ikut suka...mana nak maintain cantik???)

Macam2 dia dah dah belajar tapi... Nasihat saya kepada kak long:

"Tak guna banyak ilmu di dada kalau tak mengamalkannya.. Hohoho..."


♥♫♥♫♥ UNSTOPPABLE ♥♫♥♫♥

..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link