ShoutMix chat widget

Monday, January 31, 2011

Harga Rokok Naik




Saya suka tengok abah susun rokok


Sambil-sambil jaga kedai dan ‘jaga’ pc kat kedai ni, terlintasla dalam kepala mengenai rokok. Bukan bermakna saya ni seorang perokok (tapi perokok pasif adala)

Pasal harga rokok. Rasanya tahun lepas agak kerap jugak dengar pasal kenaikan harganya. Kalo tahun lepas, diorang bagi RM10 untuk rokok Dunhill, dapat bagi balance yang da sen-sen. Lepas tu kena bagi balance 90 sen. Memang suka jual rokok Dunhill sebab xambik masa yang lama untuk handle customer. Ambik rokok, ambik duit, setel.. Hehehehhehe!!!

Dan terlintas juga dalam kepala ni. Tahun lepas berapa kali ya gaji naik? Hohoho.. Nasib baik I choose to be a teacher sebab suka mengajar. Sekurang-kurangnya xla rasa sakit hati sangat. Dan sebab itula saya mengambil peluang dan asset yang ada untuk generate more income streams.

Orang tamak memang selalu untung sebab bila dia banyak duit, dia dapat tolong family, tolong kawan dan tolong sapa-sapa sahaja.. Binatang pun boleh tumpang senang. ^______^


♥♫♥♫♥ UNSTOPPABLE ♥♫♥♫♥

..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link