ShoutMix chat widget

Friday, January 28, 2011

Harga Emas JATUH sekarang?



Bercakap pasal cincin emas saja ari ni. Masa perhimpunan pagi asrama, terperasan yang cincin emas dah xda di jari! Aaaaa!! (Jerit dalam hati jela).

Masa ia hilang dari mata ni, terdetik dalam hati nak beli lagi cincin emas. GOLD attracts GOLD. SAFRA = kuning emas. Alhamdulillah, ada rezeki lebih, boleh beli lagi cincin emas. Amin ya rabbal ‘alamin.

Kenapa emas ni penting bagi saya? Sebab:

Sekarang harga emas jatuh!! Memang tahun ni adalah tahun yang baik bagi pelaburan. Macam mana saya tahu tahun ni adalah tahun baik untuk pelaburan?


Petikan daripada Public Dinar

___________________________________________________________

Dinar dan Dirham

Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW telah bersabda

"Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan)"
Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.

Emas dan perak adalah wang yang paling stabil di dunia. Lindungilah kekayaan anda dengan menyimpan emas dan perak.

Inflasi sifar selama 1400 tahun.

Harga ayam pada zaman Rasulullah SAW ialah satu dirham; hari ini, 1400 tahun kemudian seekor ayam masih lagi berharga 1 dirham.

____________________________________________________________

Walaupun harga emas jatuh, macam mana nak beli sebab gaji pun dah abis. Kehkehkehkeh!! (baru 3 hari). Bukan habis, tapi belum bayar bil dan kereta. Hehehehe!! Cuma macam mana nak dapat duit lebih untuk beli emas? Boleh tengok harga-harga emas kat bawah ni:


Ha.. macam mana nak dapatkan duit ni? Adooii.. penat kepala duk brain storming. Sebenarnya ada cara iaitu buat side income. Bukankah 9 per 10 rezeki datangnya daripada perniagaan?

Perniagaan pula ada yang kena buka tutup kedai, da yang kena pos, dan ada jugak yg online saja dan segala hal keje admin yang handle. Saya pilih pilihan ketiga.

*Oh ya, cincin emas saya sudah dijumpai. Syukur Alhamdulillah. Terima kasih kepada Kak Long sebab suh rilex dan biar ia datang kembali ngn sendiri*


♥♫♥♫♥ UNSTOPPABLE ♥♫♥♫♥

..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link