ShoutMix chat widget

Wednesday, February 12, 2014

Dia Ni Kerja Ke Tukang Cakap 'Tak Tahu?'

Baru sampai rumah. Tadi lepas solat maghrib, terus bersiap keluar ke cosway di tesco taiping. Sebab nak beli garam laut mati (dead sea salt) kat situ. Pernah beli dan pakai tapi botol tu dah tinggal kat pahang

Tadi nak beli juga malam ni sebab nak mandi esok pagi pakai garam ni. Selalu pakai garam bukit biasa tapi bagi saya lagi best yang jenis laut mati ni

Sampai sana terus tanya pekerja kat situ ada dea sea salt x. Dia jawab 'tak tahu'. Pastu suruh belek katalog. Cari cari x jumpa plak. Jadi agak kecewala.
Pastu tanya dia lagi kat taiping ni cosway mana lagi yang buka masa ni. Sekali lagi dia jawab 'x tahu'.

Hmm tadi jawab x tahu, ni pun x tahu, saya pun terus tanya, "awak memang semua x tahu ya?". Tersengih2 dia.

Kalau mcm ni la gaya pembantu kedai, cepat2la cari orang lain yang berusaha nak tolong customer supaya orang suka dan datang ke kedai berkali kali kali.

Sebenarnya menjual ni bukan sahaja nak dapat untung tapi nak dapat kepuasan dapat tolong orang

..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link