ShoutMix chat widget

Thursday, February 3, 2011

Sifat Pokai Dan Tamak Yang Membawa Berkat



Tamak sungguh dia ni. Kat kaki pun sempat lagi


Semalam dapat satu buku daripada adik lelaki ‘Go For Broke’. Best jugak tajuk tu

Kalo dipikir balik, memang kena broke dlu baru nak kalut atau nak bangkit balik untuk capai apa-apala dalam hidup ni. Xkisahla broke dari segi apa. Duit ke, love ke, perhatian ke..

Dlu penah baca satu buku masa dalam bas balik dari KL. Sampai teresak2 baca buku tu sebab dapat tahu betapa susahnya dia dlu. Nak makan nasi pun susah.

Dan teringat gak sorang kawan masa kt UPSI dlu makan maggi hampir seminggu masa study week sebab xda duit nak makan nasi. Sampai dia pening-pening. Sekarang dia bt bisnes sambil jadi cikgu. Kalola perkara dlu tu x ajar dia makna susah, sekarang ni masih lagi pada level sama.. kan

Apa-apa pun, GO FOR BROKE dlu!

*Orang tamak selalu untung*


♥♫♥♫♥ UNSTOPPABLE ♥♫♥♫♥

..

.

Blogged.my calendario-biblico Free Automatic Link